Raporteaza episod de hatespeech

Inchide

News / Studii / Portret / Interviu / Editorial / Activitati Urmatoare

Profile photo - NHSM Action Day 22 July 2017 - victims of hate crime
11 iulie, 2017
activitati

22 iulie: Comemorarea victimelor infracţiunilor motivate de ură

Fără discurs instigator la ură = mai puţine infracţiuni motivate de ură!

În fiecare an pe 22 iulie No Hate Speech Movement organizează Ziua de Acţiune dedicată victimelor infracţiunilor motivate de ură, sprijinită fiind de echipele campaniilor naţionale, de activişti şi de organizaţiile partenere, pentru a comemora şi a exprima solidaritatea faţă de victimele infracţiunilor motivate de ură.

Vara au loc multe festivaluri, tabere de tineret, schimburi de tineri şi proiecte de tineret care pot oferi oportunităţi foarte bune de a organiza câteva acţiuni comune, de a desfăşiura activităţi educaţionale sau pur şi simplu de a semnala problema infracţiunilor motivate de ură şi a problema discursului instigator la ură, într-o dezbatere deschisă în rândul tinerilor. No Hate Speech Movement, prin campania naţională “Fără ură” împotriva discursului instigator la ură în România (No Hate Speech Romania) vă invită să luaţi în calcul această oportunitate. Mai jos sunt prezentate câteva idei.

TA 22 f

WHAT CAN YOU DO?

PUTEŢI organiza un eveniment de comemorare în comunitatea voastră pentru a-i păstra în amintire pe cei care au căzut victime infracţiunilor motivate de ură în anii următori.

PUTEŢI organiza o activitate educaţională de a creşte gradul de conştientizare în rândul tinerilor şi în rândul celor care lucrează cu tinerii (lucrători de tineret, organizaţii de tineret, cadre didactice, părinţi, etc.) cu privire la ce reprezintă infracţiunile motivate de ură; ce cauze şi ce consecinţe au acestea, în special în legătură cu discursul instigator la ură; cum să oferiţi sprijin victimelor; cum să preveniţi infracţiunile motivate de ură (puteţi utiliza manualul Bookmarks – disponibil acum şi în limba română, aici -, care este plin de exerciţii uşor de implementat).

PUTEŢI organiza un eveniment de creştere a gradului de conştientizare sub forma: unui flashmob, a unei Biblioteci Vii, a unei expoziţii a Victimelor Tăcute, precum şi multe alte astfel de activităţi menite să faciliteze şi să sprijine comunitatea să discute şi să devoaleze problematica victimelor infracţiunilor motivate de ură şi a discursului instigator la ură.

PUTEŢI pleda la nivel naţional şi local pentru măsuri legale, mecanisme de raportare, investigare, acţiuni şi activităţi de creştere a gradului de conştientizare, angajamente politice — contactând şi apelând la politicieni.

PUTEŢI sprijini şi oferi victmelor spaţiul de a vorbi sau de a scrie pentru a împărtăşi experienţele prin care au trecut. Poveştile pot fi încărcate pe blogul campaniei europene (în limba engleză sau franceză), aici, precum şi pe blogul campaniei româneşti, la secţiunea editorial, aici.

(pentru a publica articolul în limba română, adresaţi-vă Irinei Drexler, coordonator naţional al campaniei No Hate Speech Romania, la adresa de e-mail irina.drexler@patrir.ro sau trimiteţi un mesaj privat pe pagina de Facebook “No Hate Speech Romania”).

PUTEŢI să vă alăturaţi în una din acţiunile online recomandate de echipa de activişti europeni.

PUTEŢI urmări postările referitoare la Ziua de Acţiune din 22 iulie pe pagina de Facebook a campaniei europene No Hate Speech Movement, aici şi pe contul de Twitter al campaniei europene (https://twitter.com/nohate_speech), precum şi pe pagina de Facebook a No Hate Speech Romania, aici şi pe contul de Twitter al campaniei româneşti (https://twitter.com/NoHateSpeechRo). Hashtag-ul folosit este #NoHateSpeech.

Cover photo - NHSM Action Day 22 July 2017 - victims of hate crime

PUTEŢI oferi vizibilitate acţiunii sau activităţii pe care o veţi organiza scriind o scurtă postare pentru blog — fie pentru cel european (în engleză sau în franceză), fie pentru cel românesc. Articolele vor fi publicate la adresele oferite mai sus.

PUTEŢI, de asemenea, distribui o poză de la evenimentul vostru pe site-ul campaniei europene No Hate Speech Movement, aici. Şi pagina de Facebook No Hate Speech Romania vă stă la dispoziţie pentru a promova activităţile pe care doriţi să le organizaţi pentru a răspândi mesajul campaniei No Hate Speech Movement, atât cu ocazia Zilei de Acţiune din 22 iulie 2017, cât şi pentru alte evenimente.

Postarea originală a apelului pentru organizarea de acţiuni de comemorare se regăseşte pe platforma campaniei europene No Hate Speech Movement, în limba engleză, aici.

I.D.