Raporteaza episod de hatespeech

Inchide

News / Studii / Portret / Interviu / Editorial / Activitati Urmatoare

fara-ura-newspaper
31 octombrie, 2016
interviu

Comentarii instigatoare la ură în cazul Colectiv

La comemorarea unui an de când 64 de tineri au murit în urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti, puteţi citi despre intervenţia presei în raportarea tragediei, despre (ne)respectarea codurilor deontologice ale jurnaliştilor, derapaje şi comentarii cu trimiteri către discurs instigator la ură, într-un interviu acordat pentru RFI România de către colegul nostru din Comitetul Naţional al campaniei “Fără ură” împotriva discursului instigator la ură (No Hate Speech Romania), Radu Răileanu, project manager în cadrul asociaţiei Active Watch România.

Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei  a apărut în 1994 ca departament de monitorizare a presei în cadrul Aşezământului Cultural Academia Caţavencu. Din iulie 2006 ActiveWatch a devenit organizaţie de sine stătătoare, constituită legal ca asociaţie de Drepturile Omului. Active Watch militează pentru comunicarea liberă în interes public, susţinând ca direcţii strategice de intervenţie socială: politici de bună guvernare, libertatea de exprimare, anti-discriminare şi educaţie media.

Puteţi citi varianta scrisă şi asculta varianta audio a interviului accesând acest link cu trimitere către website-ul RFI România.

I. D.