Raporteaza episod de hatespeech

Inchide

News / Studii / Portret / Interviu / Editorial / Activitati Urmatoare

25 septembrie, 2015
Uncategorized

despre 2

Deși reglementat prin lege în zeci de țări în lume și în întreaga Uniune Europeană, măsurile specifice luate par a nu fi suficiente în fața noilor mișcări extremiste, atât de dreapta, cât și de stânga, care atacă imigranții, romii și comunitatea LGBT, grupurile cele mai expuse hate speech-ului. Exprimarea tuturor trebuie să fie, într-adevăr, liberă, dar responsabilă față de noi înșine și cei din jurul nostru.

De ce am ales să lucrăm cu oameni din online pentru atingerea obiectivelor noastre și să apelăm la ambasadori de proiect? Pentru că jurnaliștii, bloggeri, vloggerii și – în general – persoanele publice au comunități formate în jurul lor cu care interacționează zilnic, comunități omogene definite de stabilitate și susținere, lucru care face ca propagarea mesajului să fie mult mai facilă, încrezătoare și de impact. Sunt oameni care s-au confruntat cu episoade de hate speech, situându-se atât de partea celor care au judecat, cât și a victimelor. Toți cei care sunt deja sau devin formatori de opinie prin intermediul conexiunii la Internet devin, astfel, conștienți, că subiectul discursului care instigă la ură este real și se întâmplă mai aproape decât credem (atacul Charlie Hebdo, episodul Mihaela Rădulescu, judecarea refugiaților sirieni).

Campania a debutat în luna mai cu conferința Switch OFF/ONline Speech și a continuat cu trainingul “Formatori de opinie și managementul conflictelor în online”, evenimente la care au participat formatori de opinie din targetul proiectului.

Proiectul Switch OFF/ONline Speech este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România cu suma de 66.301 EUR.