Raporteaza episod de hatespeech

Inchide

News / Studii / Portret / Interviu / Editorial / Activitati Urmatoare

Statuia No Hate - patrata
18 iunie, 2017
activitati

Irina Drexler despre antisemitism: scurt podcast pentru Consiliul Europei

Între 9-11 mai Consiliul Europei, prin Departamentul de Tineret şi echipa campaniei No Hate Speech Movement, a organizat la Centrul European de Tineret din Strasbourg un seminar cu privire la combaterea discursului antisemit instigator la ură (“Seminar on Combating anti-Semitic Hate Speech”).

Evenimentul a fost organizat în cooperare cu o serie de parteneri ai campaniei No Hate Speech Movement: European Union of Jewish Students (EUJS), A Jewish Contribution to an Inclusive Europe (CEJI), European Network Against Racism (ENAR), Ligue Internationale Contre le Racisme et l’Antisémitisme (LICRA), Media Diversity Institute (MDI).

Imagine cerc

Scopul acestui seminar a fost de a împărtăşi experienţele şi manifestările anti-semitismului în Europa zilelor noastre şi de a identifica modalităţi de a aborda în mod eficient această problemă, în mod particular prin intermediul campaniei No Hate Speech Movement — atât la nivel european, cât şi la nivel naţional.

Brosuri

Seminarul a fost organizat pentru:

Poza CoE Facebook 2

Din partea României a fost selectată să participe Irina Drexler, coordonator naţional al campaniei “Fără ură” împotriva discursului instigator la ură în România, campanie cunoscută, pe scurt, drept No Hate Speech Romania (pagina de Facebook aferentă o găsiţi aici).

Irina Drexler - Council of Europe podcast on anti-Semitism - Strasbourg May 2017

Pe parcursul evenimentului, Irina Drexler a acordat un interviu Consiliului Europei. O parte din acest interviu se regăseşte sub formă de podcast atât pe site-ul Consiliului Europei, aici, cât şi pe pagina de Facebook a Consiliului Europei, aici şi pe contul de Twitter al Consiliului Europei, aici (o variantă mai scurtă) şi aici (o variantă mai lungă).

Câteva poze oficiale de la seminarul organizat la Strasbourg puteţi găsi pe pagina de Facebook a Consiliului Europei, aici.

Urmăriţi-ne PE FACEBOOK şi PE TWITTER pentru mai multe informaţii despre discursul instigator la ură, atât din România, cât şi din alte ţări.

I.D.


Update:
Raportul acestui seminar a fost publicat între timp (în limba engleză) pe site-ul Consiliului Europei, aici.