Raporteaza episod de hatespeech

Inchide

News / Studii / Portret / Interviu / Editorial / Activitati Urmatoare

Papa Francisc in Romania, ziua 1 (31 mai 2019) - Bucuresti
2 iunie, 2019
interviu

Papa Francisc în România: prin indiferență, alimentăm prejudecăți și instigăm la ură

“Am totuși o greutate pe inimă. Este greutatea discriminărilor, a segregărilor și a maltratării suferite de comunitățile voastre. Istoria ne spune că nici creștinii, nici măcar cei catolici, nu au fost străini de răul acesta atât de mare. Pentru aceasta, aș vrea să vă cer iertare. Cer iertare în numele Bisericii Domnului și vouă, pentru momentele în care, de-a lungul istoriei, v-am discriminat, maltratat, sau v-am privit într-o manieră greșită, cu privirea lui Cain și nu cu cea a lui Abel, și nu am știut să vă recunoaștem, să vă prețuim și să vă apărăm în specificitatea voastră.

Pentru Cain nu contează fratele său. Prin indiferență, alimentăm prejudecăți și instigăm la ură. De câte ori nu judecăm în mod nechibzuit, folosind cuvinte care rănesc, cu atitudini care seamănă ură și creează distanțe!

Când cineva este lăsat în urmă, familia umană nu mai merge înainte. Nu suntem creștini pe deplin și nici măcar umani, dacă nu știm să vedem persoana înainte de acțiunile sale, înainte de judecățile și prejudecățile noastre.”

(Papa Francisc, în cea de-a treia zi a vizitei în România)

 

Papa Francisc in Romania, ziua 3 (2 iunie 2019)

Papa Francisc in Romania, ziua 3 (2 iunie 2019)

“Să nu cedăm culturii urii”, unul din mesajele puternice rostite astăzi de Sanctitatea Sa, Papa Francisc, cu ocazia vizitei sale apostolice (și istorice) în România. Unitate, fraternitate, toleranță, indiferent de religia fiecăruia dintre noi. Istorie comună, valori. Mulțumim! ❤️

CC: Digi24 HDPapa Francisc in Romania - ziua 1 - 31 mai 2019

Papa Francisc in Romania, ziua 1 (31 mai 2019) - Bucuresti

Papa Francisc in Romania, ziua 1 (31 mai 2019) – Bucuresti

Cc: TVR1

#FărăUră #NoHate #NoHateSpeech #NoHateCrimes
#PapaFrancisc

I.D.